Uticaji Micro Switch dimenzija OF

- Nov 27, 2018-

Vanjske dimenzije prekidača također utječu na radnu snagu. Pod idealnim uslovima, inženjerima je potreban prekidač sa niskom radnom snagom i visokim kapacitetom struje. Ali u stvari postoji kompromis između ova dva parametra. Da bi se održao dobar kontakt, dok se obezbeđuje veliki opseg primanja struje, mikro prekidač zahteva jaču oprugu, što uzrokuje povećanje radne sile i spoljnih dimenzija prekidača.

 

Radni opseg je od 2 grama u pneumatskim aplikacijama pod pritiskom do 8 unci u solenoidnim aplikacijama koje zahtevaju veću radnu silu. Inženjeri takođe treba da zabeleže diferencijalno kretanje prekidača - rastojanje između položaja prekidača prekidača i položaja za resetovanje.

 

MICRO SWITCHPrag će varirati ovisno o aplikaciji. Na primjer, kod primjene prekidača temperature, radna točka uključivanja / isključivanja treba da bude što je moguće bliže, a diferencijalni hod treba da bude samo 0,0001 inča. Međutim, kod primjene pumpe za nivo tekućine, ako je diferencijalni hod previše blizu, pumpa napojne vode će se pokrenuti i zaustaviti previše često, a radni vijek pumpe će se skratiti.

 


Par:Micro Switch Type Sledeći:Lokacija za instalaciju preklopnog akcijskog prekidača