Mikro prekidač i prekidač za automatsko zaključavanje

- Dec 04, 2018-

Automatski prekidač znači da prekidač ima svoju funkciju mehaničkog zaključavanja. Kada pritisnemo i otpustimo dugme, dugme neće potpuno skočiti. Nalazi se u zaključanom stanju. Potrebno ga je ponovo pritisnuti da ga otključate, a zatim potpuno skočiti. Kontakt prekidača samozaključavanja može biti jedan ili više kompleta; postoji i više mehanizama za zaključavanje, pri čemu se koristi više kukica za oprugu za klizanje duž utora u obliku srca, a dva vrha žleba u obliku srca odgovaraju položajima za zaključavanje i oslobađanje prekidača.

 

micro switchMikro prekidač je vrsta elektronske komponente, koja je vrsta elektronskog prekidača. Mikro prekidač se sastoji od umetka, baze, opružnog komada, dugmeta i pokrovne ploče, pri čemu je vodonepropusni prekidač opremljen poliimidnim filmom na elastičnom komadu. Sklopka ima prednosti kao što su mali kontaktni otpor, precizna pogonska sila i diverzifikovane specifikacije, te se široko koristi u elektronskoj opremi i bijeloj tehnici.

 

micro switch


Zbog svoje male veličine, dugog vijeka trajanja i laganog dodira, široko se koristi u mnogim područjima kao što su kućanski aparati. Uz stalno poboljšanje životnog standarda ljudi, unapređenje ovih kućnih aparata sve je brže i brže, a njihov broj mora biti veći i veći. To je ujedno i najveći potencijalni pravac za nas da budemo optimistični u pogledu njegovih perspektiva razvoja.


Par:Automotive Micro Switch Selection Sledeći:Micro Switch Type