Osnovni kontakti prekidača

- Nov 29, 2018-

Ključ taktilnog prekidača je da dodirnete kontakte prekidača i dodirnete kontaktne tačke provodnih delova tokom prekidača.


Prvo, dodirnite kontakte prekidača da biste videli veličinu (što je veća, to bolje). Postoje tri glavne vrste mikro prekidača kontakata, taktilni prekidač srebro-nikal legure, mikro prekidač srebro-kadmij legure i mikro prekidač srebro.


Srebro-nikl legura sa zasunom je trenutno idealan kontaktni materijal, a električna provodljivost i tvrdoća su relativno dobre i nije lako oksidirati i hrđati.


Dodirni kontakt srebrne kadmijumske legure takođe je bolji u drugim aspektima, ali kadmijumski element je teški metal, koji je štetan za ljudsko telo s jedne strane, a fuzija sa srebrom s druge strane nije idealna, i Na kontaktnoj površini se formira metal kadmij.


limit switch


Čestice mogu izvući električni luk pri provođenju električne energije. Dodirivanje prekidač srebra kako bi kontakt nije pogodan, provodljivost je doista dobra, ali tekstura čistog srebra je mekana, lako je oksidirati, tekstura je mekana, prekidač je deformiran kada je prekidač više; prekidač za svjetlo je oksidiran i zahrđao. Performanse će biti mnogo gore, točka hrđe će biti podložna toploti, a kontakte je lako spaliti.

 


Par:Micro Switch Dimensions Characteristics Sledeći:Micro Switch sa sigurnosnim sustavom